Na vele vertragingen werd YouView vorige week eindelijk aangekondigd in het Verenigd Koninkrijk, met IPTV-functionaliteit via een set-top box.

Vanwege de lange periode van de draagtijd is het idee om on-demand content via je tv te krijgen niet langer een nieuwe, maar volgens YouView CTO Chris Bramley is dit geen probleem voor de service.

In de woorden van TechRadar legde Bramley uit dat de sleutel tot YouView eenvoud is en dit wordt momenteel niet aangeboden door andere diensten..

"Ik denk dat er genoeg ruimte is op de entertainment- en tv-markt voor al die spelers", legt Bramly uit.

"Waar YouView echt uitblinkt, is dat het prettig in het kijken is. Dus alle geweldige content die is verzameld door YouView is beschikbaar met één druk op de knop, waar je ook bent, in elke navigatie.

"In smart TV-platforms, zoals Xbox en Playstation, zit je in een zeer gescheiden massaclassificatie. YouView biedt altijd een breed scala aan geweldige inhoud, je hoeft je niet helemaal geïsoleerd te voelen op een eiland met inhoud."

Constante updates

Bramly verving Anthony Rose als CTO van YouView terug in 2011, dus niet bij YouView vanaf het begin, maar hij gelooft nog steeds dat het uitgebrachte platform precies is wat werd besproken toen YouView voor het eerst werd onthuld - ondanks het feit dat de enige IPTV-content aanvankelijk kwam van de BBC, ITV, Channel 4 en Five.

"We hebben ons engagementprogramma voor de industrie pas een paar maanden geleden aangekondigd en we hebben een paar vroege gebruikers geïntroduceerd die de mogelijkheden van ons platform zullen demonstreren", aldus Bramly.

"Het fantastische van YouView is dat we een service hebben gebouwd, wanneer je deze doos koopt in de detailhandel of een ISP, krijg je altijd nieuwe functies en updates van YouView. We hebben een lange weg met functies die we willen implementeren ."

De service heeft een grote naamsbeveiliging. Lord Sugar is de voorzitter van YouView en, volgens Bramly, heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het lanceren van de service.

YouView:

"Lord Sugar is een man met details, hij heeft een uitstekende focus."

Focus geven

"Hij heeft uitstekende aandacht gekregen, we zijn altijd erg op kwaliteit gericht geweest met dit programma, omdat we de vraag ernaar wisten, zeker in een technische sector.

"We konden het ons niet veroorloven een product op de markt te brengen dat niet overeenkwam, dus het hebben van Lord Sugar was erg waardevol om dit in goede banen te leiden..

"Hij is een man met details, hij was erg handig in het bieden van de focus die we nodig hadden voor het programma."

Om te zien wat we van de service vonden, bekijk onze uitgebreide handen: YouView review.