YouView-voorzitter Kip Meeks heeft toegegeven dat de eerste set-vakken mogelijk niet in de eerste helft van 2011 verschijnen.

De komst van de BBC-ondersteunde IPTV-propositie begint het publieke belang te stimuleren, met YouView hoopt nog steeds in de huizen te komen in de eerste helft van volgend jaar.

Tijdens een evenement op het gebied van uitzendende gildes bekende Meeks dat technologieprojecten nooit gegarandeerd hun geplande startdatums konden bereiken en dat YouView niet anders was.

Geen doelen

"We hebben nog geen doelen aangekondigd", zei Meeks.

"Ik heb geen lanceringsdatum aangekondigd, de lijn van de onderneming is de eerste helft van volgend jaar geweest, maar het kan wegglippen, het is een technologieproject."

De kosten van de box zijn ook het onderwerp geweest van veel discussie - met de wil van Sky al volhouden dat het 'premium' propositie zal zijn en daarom ver verwijderd van de goedkope Freeview-boxen die de stellaire groei van dat platform hebben bevorderd.

Geprojecteerde prijs

Meeks geeft toe dat kosten een belangrijke factor zijn, maar kan nog niet praten over de verwachte prijs van de eerste YouView-vakken.

"We hebben geen controle over de kosten [van de doos], maar we willen deze kosten zo laag mogelijk houden", voegde hij eraan toe..

"We kennen [een parkfiguur niet] omdat dit beslissingen zijn waar we geen controle over hebben.

"We zijn erg geïnteresseerd in hen en er drijven figuren rond, maar het zou de set-top boxfabrikanten woedend maken om ze eruit te gooien en [YouView-partners] BT en TalkTalk woedend te maken."