YouView-voorzitter Kip Meek is van mening dat de grote Amerikaanse televisie- en filmstudio's betrokken moeten worden bij het IPTV-project en niet alleen maar moeten denken aan Sky en Virgin Media voor hun inhoud..

Meeks, sprekend op een Broadcast Journalist Guild-evenement, sprak de hoop uit dat contentproviders het platform zouden zien als een kans om de middelste man uit te schakelen.

Momenteel betalen bedrijven zoals Sky enorme bedragen voor de Amerikaanse inhoud - ze raken vaak verwikkeld in biedoorlogen voor spraakmakende televisiereeksen of films.

Meek is van mening dat de contentproviders geld kunnen verdienen door hun eigen kanalen of VOD-gebieden op YouView voor consumenten te creëren.

Open kans

"We zouden graag zoveel mogelijk van de internationale en Amerikaanse makers van content willen betrekken, maar we willen ook onafhankelijke producers", zei Meek.

"... Als u een studio in de VS bent, distribueert u momenteel via Sky of kabel. Wij willen graag de mogelijkheid bieden om te linken en een IP-kanaal en / of een on-demand bibliotheek aan te bieden..

"Ze zullen opnieuw moeten onderhandelen over de ramen en nadenken over de vraag of het in strijd is met wat hun rechtenovereenkomst is met Sky of Virgin.

"Als dit erg succesvol wordt, zal het erg belangrijk worden voor Hollywood-studio's om mee te doen."

Waarom zou ik het uitsluiten?

Meek gelooft dat de studio's stom zouden zijn om niet op zijn minst deze meer directe route naar televisies te overwegen.

"Waarom zouden ze de mogelijkheid van deze route naar de markt uitsluiten voor hun inhoud?" hij vroeg.

"Ze moeten het voor zichzelf uitwerken, maar we moeten het hun uitleggen, zodat ze begrijpen wat de economie is.

"We hopen dat ze de economie aantrekkelijk vinden."