YouView start in juli in het Verenigd Koninkrijk - met de IPTV-service aan het einde van de maand in de winkels.

YouView hoopt voor televisie te doen via een breedbandverbinding wat Freeview heeft gedaan voor digitale televisie, waarbij alle grote terrestrische omroepen genummerd zijn onder de partners in het project.

De dienst biedt on-demand en catch-up services van de BBC, Five, Channel 4 en ITV via een breedbandverbinding. De service biedt ook Now TV, Sky's nieuwe on-demand service.

"Dit is een geweldig moment op de Britse televisie", zei Sir Alan Sugar van YouView. "Ik had iets te maken met de lancering van Sky-televisie en Sky + en ik moet herhalen waarom ik erbij betrokken ben [met YouView].

"Als iemand achterom kijkt, wil ik zeggen dat ik erbij betrokken was."

Premium-priced

De eerste settopboxen kosten £ 299, maar dit jaar worden zwaar gesubsidieerde versies van TalkTalk en BT verwacht. Dit kan de kosten aanzienlijk aantrekkelijker maken voor de consument..

TalkTalk heeft bevestigd dat het zijn eigen versie aan het einde van de maand zal schetsen, vertelt TechRadar: "TalkTalk zal zijn voorstel aankondigen op 26 juli."

"YouView zal in de komende paar weken verkrijgbaar zijn bij winkels van grote winkelketens en bij breedbandproviders in de komende maanden", aldus een verklaring van YouView..

De eerste retailers die de dozen aanbieden, zijn John Lewis, Comet, Amazon, Argos, Tesco, Richer Sounds, Dixons en Currys.

YouView, voorheen bekend als Project Canvas, was oorspronkelijk gepland om te verschijnen in 2010 - toen het een opmerkelijk fris en opwindend product zou zijn geweest.

Een litanie van vertragingen en problemen vertraagde de aankomst tot deze maand; en de service wordt nu geconfronteerd met concurrentie van niet alleen het graag Google TV en Apple TV, maar misschien nog belangrijker de snel groeiende en feature-packed aanbiedingen van Sky en Virgin Media.

BT heeft onlangs een deal gesloten voor een aantal Premiership-voetbalwedstrijden, wat ongetwijfeld een loting zal zijn, maar het valt nog te bezien of de service het Britse publiek kan winnen..

Nu tv

De komst van NOW TV vanuit Sky op de service is een belangrijke stap - met de service van Sky die een schat aan premium-content biedt.

"We weten dat er een groeiende vraag is van Britse consumenten naar toegang tot betaaltelevisie van hoge kwaliteit en dat apparaten op het internet een innovatieve nieuwe manier bieden om aan die vraag te voldoen", aldus Simon Creasey, directeur van NOW TV.

"We zullen NOW TV lanceren op een groot aantal verschillende platforms en apparaten om het voor klanten zo gemakkelijk en gemakkelijk mogelijk te maken toegang te krijgen tot enkele van de beste content van Sky.

"We zijn heel enthousiast over het verspreiden van onze content op YouView en om de huidige free-to-air-woningen een nieuwe, nieuwe keuze te bieden."

Richard Halton, CEO van YouView, voegde toe: "YouView streeft ernaar de allerbeste inhoud te leveren en we hebben meer dan 300 interessebetuigingen gehad van potentiële contentpartners.

"We zijn blij dat NOW TV en STV zich bij de line-up zullen aansluiten."

YouView bevestigde dat ondanks "interesse van 300 content providers", alleen NU TV en STV zich buiten de uitzendpartners hebben aangemeld voor de service, dus