Stel je voor dat je een koptelefoon had, maar in plaats van ze in, of om je oren aan te trekken, zodat alleen jij de muziek kunt horen, heb je ze in plaats daarvan om je nek gedrapeerd en laten ze daar muziek vanaf spelen.

Stel je niet meer voor, want de nieuwe draagbare speaker van Bose doet precies dat. Wordt de SoundWear Companion Wearable Speaker genoemd en werkt in essentie hetzelfde als een Bluetooth-hoofdtelefoon, gewoon zonder het privé-luisterelement.

Bose is niet de eerste die deze vormfactor onderzoekt. JBL toonde een vergelijkbaar product op IFA, genaamd de JBL Soundgear.

Dus waar is het voor?

Hoewel koptelefoons geweldig zijn in het alleen voor jou spelen van muziek, zijn ze ook ontworpen om de buitenwereld in het proces te blokkeren.

Hoofdtelefoons zoals de Sony MDR-1000X hebben geëxperimenteerd met het gebruik van hun externe microfoons om het geluid van de buitenwereld te mixen, maar dit heeft de neiging om omgevingsgeluid te versterken en is geen geweldige luisterervaring gedurende langere perioden.

In theorie zou een spreker als de Bose SoundWear Companion het geluid van de buitenwereld moeten laten mengen met het geluid van je muziek, alsof je naar een set luidsprekers in je huis zou luisteren.

We willen een dergelijke luidspreker niet gebruiken terwijl je op pad bent, maar mogelijk kan dit een goede manier zijn om naar muziek in je hele huis te luisteren en tegelijkertijd een oor te houden voor belangrijke omgevingsgeluiden zoals deurbellen of kinderen.

De Bose SoundWear Companion is geprijsd op $ 299,95 (ongeveer £ 220 / AU $ 375).

  • Voor meer traditionele aanbevelingen, is onze gids voor de beste hoofdtelefoons hier om u te helpen.