Blizzard heeft besloten om de bèta voor zijn grote teamshooter nog 24 uur te verlengen, waardoor spelers iets meer tijd hebben om te genieten van het spel en de verschillende klassen uitproberen voordat ze worden gelanceerd.

De open bèta, die sinds afgelopen donderdag loopt, is nu gesloten morgen, dinsdag 10 mei, om 10:00 PDT, dat is 18:00 Britse tijd. Vroeger moest het vandaag aflopen.

Blizzard zei echter dat testers onschatbare gegevens hadden verstrekt met betrekking tot het vormgeven van het spel, en de extra dag is een beloning voor die inspanningen. Het bedrijf zei: "Als een kleine manier om 'dank u' te zeggen voor onze community en de miljoenen spelers die tot nu toe zijn ingelogd, zullen we de Open Beta met 1 dag op alle platforms uitbreiden."

Dus ja, zowel pc-, Xbox One- als PS4-spelers krijgen een nieuwe dag vol explosieven.

Veertien dagen voor het echte gevecht

Overwatch wordt gelanceerd op 24 mei, dus je hebt twee weken de tijd om te wachten nadat de beta is afgelopen voordat je weer deel kunt nemen aan de teamvechtster.

Het spel volgt in de voetsporen van Blizzard's Heroes of the Storm, in zoverre dat het een bestaand concept vergt - in dit geval het Team Fortress in tegenstelling tot de MOBA - en het oppoetst.

In tegenstelling tot Heroes of the Storm moeten spelers echter Overwatch kopen, in plaats van gratis toegang te hebben tot het spel en individuele helden te kopen. Blizzard heeft gezegd dat toekomstige kaarten en nieuwe helden gratis beschikbaar zullen zijn voor de spelers van Overwatch.

  • Bekijk ook: Is Overwatch het volgende Team Fortress 2?