Verschillende muziekvideo's die zijn gepubliceerd naar Vevo's YouTube-accounts zijn onleesbaar gemaakt, waaronder de populairste video van de site: Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee, die meer dan vijf miljard keer bekeken is

De video zelf werd offline geslagen en het omslagbeeld werd vervangen door een afbeelding van meerdere personen in maskers en oranje ketelpakken met geweren, afkomstig uit het Spaanse tv-programma Money Heist.

Andere artiesten die worden getroffen zijn Taylor Swift, Shakira, Drake en Selena Gomez. Deze video's waren ongewijzigd, maar hun titels zijn bewerkt met de namen 'Prosox' en 'Kuroi'sh' en het woord 'gehackt'. Hun omslagfoto's werden ook geruild.

YouTube zelf is niet gehackt en Vevo heeft bevestigd dat het de inbreuk op de beveiliging heeft ingeperkt.

Een woordvoerder van YouTube gaf de volgende verklaring af: "Na het zien van ongewone uploadactiviteit op een handvol Vevo-kanalen, werkten we snel samen met onze partner om toegang te blokkeren terwijl ze het probleem onderzoeken."

Zure opmerkingen

Een Twitter-account dat lijkt te behoren tot een van de hackers beweert dat het paar een script gebruikte om de titels te veranderen, en voegde er aan toe: "Beoordeel me niet, ik hou van YouTube".

Hoewel het geen fout was, is het onwaarschijnlijk dat YouTube die liefde beantwoordt. Het is druk geweest met het verbeteren van relaties met platenlabels en het aangaan van nieuwe partnerships (zoals een recente deal met muziek info site Genius) om de relaties met muzieklabels en artiesten te versterken.

Via The Verge

  • De beste gratis mediaspelers voor muziek en video's