Terwijl de live streaming-competitie blijft stijgen, voegt YouTube nieuwe functies toe die het uitzenden van content niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller maken.

YouTube wordt vanaf vandaag uitgerold en voegt een nieuwe ultra-lage latency-functie en meer tools voor chatsimulatie toe om streamers te helpen terwijl ze in de lucht zijn, volgens de officiële blog van de service.

Het voegt ook eindelijk de mogelijkheid toe om livestream rechtstreeks vanaf je iPhone- en iPad-scherm te streamen, een functie die momenteel beschikbaar is voor Android-gebruikers en op YouTube Gaming.

Tijdens een stream kan het activeren van de ultra-lage latentiefunctie in het optiemenu de vertraging tussen de uitzending en de kijker terugbrengen tot slechts een paar seconden.

Dit maakt het voor de streamer gemakkelijker om snel te reageren op de opmerkingen van het publiek, hoewel de afweging een lagere bufferbarrière vormt.

Als streamers de feedback van directe kijkers niet als een prioriteit beschouwen, kunnen ze normale latentie-opties gebruiken als normaal voor een langere, later gestaakte, maar minder stottergevoelige ervaring.

Kijk wat ze zeggen

Streamers kunnen nu ook snel de chatfeed halverwege de stream onderbreken en bekijken door de ALT / optietoets ingedrukt te houden. Van daaruit kan het goedkeuren of afwijzen van een bericht met één klik worden voltooid.

Deze kracht kan ook worden gedelegeerd aan een moderator, mocht de streamer te verdiept zijn in een Dark Souls III-baasgevecht om reacties te controleren.

Een andere nieuwe tool is de mogelijkheid om je aan te melden voor het vlaggende systeem van YouTube, dat mogelijk ongepaste reacties automatisch controleert en vasthoudt totdat de streamer (of aangestelde moderator) het goedkeurt, afkeurt of rapporteert.

Dit systeem werkt op dezelfde manier als waarop YouTube de reacties op 'gewone' video's automatisch controleert, waarbij live streamers ook de mogelijkheid krijgen bepaalde zoekwoorden of zinsdelen te blokkeren die lijken op het niet-live gedeelte van de service.

Ten slotte voegt YouTube de mogelijkheid toe dat streamers verborgen gebruikerslijsten delen in reacties en livechat, evenals de mogelijkheid om bepaalde mobiele games gemakkelijker rechtstreeks te streamen vanuit de belangrijkste mobiele app van YouTube..

Het laatste kenmerk is vooral opmerkelijk, omdat het de streamingservice van Google helpt te matchen met die van Microsoft Mixer en Twitch, die al snel beginnen met het claimen van mobiele games als de volgende streaming-grens.

  • Via Engadget
  • Twitch vs. Mixer versus YouTube Gaming: welke streaming-service het beste is?