YouTube is nu al meer dan een maand beschikbaar, maar afgezien van de onlangs uitgebrachte versie was het moeilijk om een ​​apparaat te vinden dat de nieuwe functie van YouTube daadwerkelijk ondersteunt.

Dat begint nu te veranderen met een update van Samsung's 2016 Quantum Dot- en UHD-televisies, waarmee de ingebouwde YouTube-app de swanky nieuwe technologie laat zien.

Het is nog steeds een vroege dag voor de inspanningen van YouTube, maar naarmate de tijd vordert, verwachten we dat meer apparaten ondersteuning mogelijk maken. De nieuwe versie van Virgin Media zal ook de nieuwe standaard ondersteunen bij de lancering volgend jaar.

Beperkte ondersteuning

Nog geen woord over de vraag welke andere televisie- en settopboxfabrikanten de standaard zullen ondersteunen, maar we kunnen ons niet voorstellen dat ze ver achterblijven gezien de opwinding rondom de nieuwe standaard.

Als je een compatibele televisie hebt en je de nieuwe inhoud wilt uitproberen, kun je de speciale HDR-sectie van YouTube bekijken. De videoservice promoot ook HDR-video's om de nieuwe functie te promoten.

HDR is een nieuwe technologie die het helderheidsbereik dat een televisie kan weergeven, uitbreidt. Zwarten zijn donkerder, wit is helderder en bijgevolg hebben afbeeldingen meer diepte en details in hun helderste en donkerste gebieden.

  • Samsung's KS9500-reeks bekleedt momenteel de eerste plaats in onze lijst met de beste 4K-tv's van het jaar.