YouTube voert een update uit voor zijn Android-app waarmee de speler dynamisch kan worden aangepast aan verticale en vierkante video's. Dat betekent dat er geen zwarte balken meer zijn die waardevolle schermruimte in beslag nemen.

Vierkante en verticale video's worden nu uitgevouwen om de beschikbare ruimte te vullen, met de reguliere spelbesturing eronder. Wanneer u een verticale video afspeelt, tikt u op het pictogram voor maximaliseren rechtsonder in de speler om het uit te vouwen om het hele scherm te vullen. Als u naar beneden scrolt, past de speler het gebruikelijke horizontale formaat aan door de video bij te snijden.

YouTube heeft de dynamische speler vorig jaar juni aangekondigd en in december uitgerold voor iOS-apparaten. Om te zien of je Android-app is bijgewerkt, bekijk je deze verticale stock footage van Asus.

Updates voor alle platforms

YouTube biedt momenteel een hele reeks updates voor verschillende platforms. Het is onlangs begonnen met het testen van beeld-in-beeldvideo voor zijn desktop-speler, die een video in een klein venster blijft afspelen terwijl je de rest van de site bekijkt.

Het heeft ook de mogelijkheid geïntroduceerd om rechtstreeks vanuit een webbrowser naar YouTube Live te streamen - een functie die voorheen exclusief was voor de mobiele apps.

Via 9to5Google

  • Bekijk de beste videobewerkings-apps voor Android