YouTube bereidt zich voor op ondersteuning voor 360-gradenvideo's waarmee je je virtuele hoofd kunt draaien om naar de zijkanten van een scène te kijken (of zelfs achter je). Het is een knipoog naar het momentum achter VR en het is gewoon een coole nieuwe functie die we uit willen proberen.

De overgang naar allesomvattende clips is gerapporteerd door Ad Age, hoewel Google voorlopig alle 360-graden video-inhoud privé houdt. De functie zou in de komende paar dagen moeten verschijnen.

Het is niet helemaal hetzelfde als vrij rondlopen door een Carly Rae Jepsen-muziekvideo, maar kijkers kunnen zowel op en neer als van links naar rechts kijken. Van adverteerders en merken wordt verwacht dat zij tot de eerste groepen behoren die gebruik maken van de tool.

Lichten, 360-graden camera, actie

Een van de grootste obstakels voor de tech is om in de eerste plaats een 360-gradenvideo te maken: de beste manier om de klus te klaren, zegt YouTube, is investeren in een camera die speciaal is gebouwd voor het maken van opnames vanuit alle hoeken..

Google is ook van plan een aantal echte workshops in Los Angeles te houden, waar het de fijne kneepjes van de technologie en tutor inhoudsmakers in de magische kunsten van 360-graden film maken zal demonstreren.

In de desktopbrowser moet je de muis rondslepen om je hoofd te draaien; op mobiele apparaten kun je je smartphone of tablet ook daadwerkelijk gebruiken om de weergave te wijzigen. Houd de volgende week de portal voor het delen van video's in de gaten om te zien wanneer de functie live gaat.

  • Google zal u vertellen of uw volgende vlucht over wifi beschikt