Je zou denken dat ze dankbaar zouden zijn. Je zou denken dat na jaren van het YouTube-gedeelte met reacties dat letterlijk de slechtste mensen ter wereld zijn, ze misschien het feit leuk vinden dat Google probeert de schande op te ruimen die de seksistische, racistische en over het algemeen beledigende commentaar is die bij de meeste geüploade video's wordt gevoegd videos.

Maar nee. Er is nog iets ergers en ongewensts dan YouTube-commentaars zijn binnengestapt - Google+.

Google heeft deze week een enorme wijziging in zijn YouTube-service doorgevoerd. Iedereen moest daarom een ​​Google+ account hebben om reacties achter te laten onder clips. Het idee is dat mensen zich, wanneer ze op de een of andere manier zijn gekoppeld aan een echte naam en een Gmail-account, beter kunnen gedragen om hun eigen persoonlijke Google-SEO-status te behouden..

Er werd ook een hele reeks moderatietools gelanceerd, zo ontworpen dat de virale sensaties en YouTube-beroemdheden meer controle zouden hebben over welke woorden onder hun vids verschijnen.

Het klinkt allemaal zo goed op papier. Maar in werkelijkheid vond niemand het leuk. Gebruikers hebben een hekel aan Google+ en hebben er een hekel aan dat ze het moeten gebruiken. YouTube-kanaalbeheerders vinden reacties gemarkeerd als spam en de verkeerde inhoud zweeft naar de top en kan dingen niet veranderen. Iedereen is boos.

Het is dan zaken zoals gebruikelijk.

Freak dit

Het is best moeilijk om opmerkingen te vinden op YouTube over het nieuwe systeem dat niet ten minste twee f-woorden bevat. Onder (NSFW) protestlied My Thoughts op Google+, dat meer dan een miljoen keer bekeken is in een week nadat je online was, zie je een visueel protest beginnen.

Mensen plaatsen ASCII-kunstafbeeldingen van een man genaamd Bob en een tank. Het is een soort van spamprotest, hoewel we niet zeker weten dat het werkt, omdat de verschijning van Bob zelf de paar niet-boze commentatoren irriteert. Wat betreft de betekenisvolle opmerking, Shane Stevens, die zijn echte G + -naam daar gebruikte, vroeg: "Krijgt iemand anders het gevoel dat al deze onzin het sterven van de generatie is en dat het iets nieuws zal opleveren? dan zouden we een betoging moeten hebben en deze generatie met een knal naar buiten laten gaan. "

We weten niet zeker wat hij bedoelt met een rally, maar hij heeft wel gelijk. Google en zijn steeds meer ad-gerichte methoden en afgedwongen G + goedkeuring beginnen mensen ernstig te ergeren. Misschien was Marissa Mayer, die naar Yahoo vertrok, de enige echt niet-kwaadaardige persoon van het bedrijf?

Waar is de lol aan?

Veel van de gebruikers van Reddit waren in de war over de reden waarom de wijzigingen in de eerste plaats moesten worden doorgevoerd.

Verstandige volwassen gebruiker Rumpumpumpum vroeg zich af waar de slechtheid eigenlijk is, en vraagt: "Ik onderga een aantal doe-het-zelf-, hobby- en technologiecontrolekanalen op YouTube en ik zie gewoon niet de beerput waar mensen zo over klagen. zie micro-communities van mensen met dezelfde interesses die elkaar helpen met advies en tips. Misschien kijk ik op de verkeerde plaatsen op YouTube. Waar is de beerput? "

Cesspool expert internetalterego hielp hem: "De beerput verschijnt op de meest onverwachte plaatsen. Vaak zul je iets zien dat zo goedaardig is als een schattige kattenvideo, en dan scrol je naar beneden met de verwachting dat de topcommentaar 'Aaaawwwww' is - maar in plaats daarvan zal het wees een woord van 200 woorden over raciale diversiteit en menselijke evolutie in reactie op een blanke supremacistische trol. Meestal duurt het ongeveer drie of vier opmerkingen om van een vriendelijke discussie over de schattigheid van katten naar een vijandig, onarticulair argument over de wereldgeschiedenis te gaan en hoe Hitler was niet zo slecht als je er echt over nadenkt. '

Reddit-lezer Nerdcubed heeft ook uitgelegd hoe de veranderingen voor kanaalbeheerders worden verbroken, en legt uit: "... opmerkingen worden hoger gerangschikt als ze meer antwoorden hebben, niet meer alleen maar duimen.Dit samen betekent dat wanneer persoon A beslist om een ​​dodgy link te plaatsen personen B - Z zal antwoorden met de tekst 'dodgy link', 'spam' of wat dan ook, dit betekent dat de spam GANGER GEREGELD WORDT. "

Vandaar dat zelfs de nieuwe generatie YouTube-sterren die er zijn om hun gekke gezichten op te nemen, zegt wat er in hun mooie jonge hoofden terechtkomt, waardoor reacties helemaal worden uitgeschakeld.

Mein Gott!

En Google maakt misschien zelfs gebruikers open voor virussen door nu lezers toe te staan ​​om links in reacties te plaatsen. Marketing Landgebruiker Nunya is woedend en zegt: "... de integratie heeft de reacties van YouTube veranderd van licht irriterend tot letterlijk GEVAARLIJK. Virus- en keylogger-links, pornografie, uitgebreide ASCII-kunst van swastika's en geslachtsdelen, venijnige en haatdragende opmerkingen ... de laatste paar dagen hebben gezien Dit alles. Het is nu heel goed mogelijk om alle 'Mein Kampf' in reacties te plaatsen met een paar belangrijke slagen. "

Waar heb je Mein Kampf, Nunya gezien? Het is een dollar op Kindle, dus een freebie zou handig zijn, bedankt.

Over de Guardian suggereerde gebruiker Foom dat het tumult alleen maar over ons is, vrezend voor verandering. Foom stelt voor: "Als YouTube-opmerkingen zouden worden gewijzigd om gouden munten te bevatten die onder de monitor zijn uitgespreid met elke klinker die je typt, dan zouden er boze hordes medeklinkers zijn die binnen een uur Google met de grond gelijk dreigen te maken. op het internet dubbel zo. "

Ik ben het daar niet mee eens, we typen hier op internet.

We geven het laatste woord aan Telegraph-commentator Wiggymaster, die beweert eerder van Microsoft in een sulk naar Gmail te zijn gegaan, omdat hij dacht dat hij "... Microsoft kon vertrouwen voor zover ze met een flitspoeder uit een kanon konden worden geschoten". Dat vertrouwen is nu weg, met Wiggy die zegt: "[Google's mantra] 'Doe niet slecht' is veranderd in 'niet verliezen aan Facebook'. Schroef Google, schroef Facebook vast en schrap hun oorlog tegen privacy. '

  • Inflame is TechRadars wekelijkse blik op de wereld van internetcommentaren. Er is meer als je het wilt