YouTube heeft zijn eerste serieuze stappen gezet om ervoor te zorgen dat webvideo een plek heeft in huiskamers over de hele wereld, door een browsergebaseerde versie van de site te maken die speciaal is gemaakt voor weergave op tv met een groot scherm.

In januari lanceerde YouTube een versie van de site voor weergave via een PS3 of Wii, wat prima was, maar de navigatie liet veel te wensen over.

YouTube XL repareert dit door grote tekst en vereenvoudigde navigatie toe te voegen en biedt tenslotte continu afspelen.

Als u een externe Bluetooth-afstandsbediening hebt, kunt u ook door de site bladeren zoals u een tv-zender zou doen.

Verbeterde lay-out

De nieuwe lay-out is indrukwekkend. Het hoofdvak bestaat uit een gemakkelijk doorzoekbare lijst met video's, met links aan de linkerkant grote categorieën voor eenvoudiger navigatie.

Gelukkig zijn de likes van voorgestelde video's en opmerkingen ook van de site ontdaan, wat zorgt voor een veel schonere interface.

Zonder het feit dat sommige video's vanwege rechtenbeperkingen niet beschikbaar zijn, willen we misschien zelfs YouTube XL gebruiken als onze belangrijkste weg naar YouTube op onze computer, laat staan ​​voor weergave op een breedbeeld-tv.

Probeer het zelf, door uw browser naar www.youtube.com/xl te wijzen.