Stilte, fanboi666. Jij en jouw idiote, vitriolic comment-leaving cohorten zullen niet langer de bovenste plek in de YouTube comment-stream innemen, zelfs als jij de laatste persoon was om te posten.

De videosite van Google heeft vandaag aangekondigd dat er grote veranderingen op komst zijn voor de manier waarop opmerkingen worden ingevuld en gemodereerd.

"Als het gaat om gesprekken op YouTube, betekent recent niet noodzakelijkerwijs relevant", luidde een officiële blogpost, die de weg vrijmaakte voor de updates die het van plan is de komende maanden volledig uit te rollen..

Zoals iedereen van YouTube-sterren tot af en toe een kijker weet, kunnen de opmerkingen van de site een beerput zijn van racistische, homofobe, seksistische en down-right gemiddelde inhoud. Posts zijn momenteel georganiseerd met de meest recente bovenaan, dus ongeacht wat er gezegd wordt, de laatste-linkse opmerking zal net onder de video-informatie sectie verschijnen.

De veranderingen die naar YouTube komen, beogen het hele systeem op zijn kop te zetten.

Wat is er nieuw?

Om ervoor te zorgen dat relevantere inhoud een hogere plaats inneemt in de totempaal van reacties, werkt YouTube samen met Google+. Vanaf deze week worden reacties op Google+ weergegeven op de tabbladen van de kanaaldiscussie.

De functie komt naar alle reacties als het jaar vordert.

Reacties van mensen in je Google+ kringen worden bovenaan toegevoegd door mensen van videomakers, 'populaire persoonlijkheden' en mensen die 'betrokken zijn bij discussies over de video'.

Een blik op YouTube's nieuwe reactie kijk

Een woordvoerder van YouTube heeft ons verteld dat hoewel er een persoonlijker gevoel zal ontstaan ​​doordat gebruikers mensen zien die ze kennen of misschien al hebben gehoord, populaire gesprekken, ook van willekeurige mensen, ook een hoge rang zullen hebben.

Naast de herschikte reacties, hebben YouTube-bezoekers controle over de mate waarin hun on-site gesprekken worden uitgezonden.

"U kunt ervoor kiezen een gesprek te starten zodat iedereen het ziet op YouTube en Google+, alleen mensen in uw kringen of gewoon uw bestie", aldus het bericht.

Antwoorden worden doorgegeven, net als in Gmail.

Ten slotte geeft YouTube makers van inhoud de opdracht om opmerkingen te beheren, ze nieuwe tools te geven om vooraf geplaatste reacties te beoordelen, bepaalde woorden te blokkeren en automatische goedkeuring voor bepaalde fans in te schakelen.

Push voor Google+?

Nu heeft Google+ een groeispurt meegemaakt, hoewel het veruit het meest gebruikte sociale netwerk is.

Het spreekt vanzelf dat degenen zonder een Google+ account, en degenen die er geen willen, het gevoel kunnen hebben dat ze vastzitten in de huidige cultuur van commentaar, terwijl degenen die er een zien opmerkingen met een persoonlijker gevoel kunnen zien.

De oplossing? Open een Google+ account, natuurlijk.

We zullen zien hoe het uitdraait als de tijd verstrijkt en de wijzigingen van kracht worden, maar voor degenen die bezorgd zijn dat hun echte naam op de site staat, vertelde dezelfde YouTube-woordvoerder ons dat pseudonimiteit nergens heen gaat.

Om een ​​nieuw pseudoniem te behouden of te gebruiken, kunnen gebruikers een nieuwe Google+ pagina maken en hun YouTube-accounts koppelen aan de pagina, zei de woordvoerder.

En als je de nieuwe regeling voor reacties niet leuk vindt, kun je altijd teruggaan naar de chronologische manier waarop dingen waren.

  • YouTube is niet de enige die vandaag opmerkingen maakt die betrekking hebben op opmerkingen.