YouTube staat te popelen om de rechten op meer films en tv-shows te garanderen voor zijn YouTube Red-service, aldus de Wall Street Journal. De verhuizing is ontworpen om direct van Netflix, Hulu en Amazon Instant Video te spelen.

Films en shows zijn al beschikbaar op YouTube (en inderdaad Google Play), maar de selectie is vrij belachelijk en niet vergelijkbaar met sommige van de andere diensten die er zijn. Volgens de WSJ willen leidinggevenden van YouTube het aanbod van de portal serieus aanpakken.

Volgens bronnen van insiders ligt de focus op nieuw materiaal: materiaal dat mogelijk wordt vrijgegeven op YouTube Red voordat het andere kanalen bereikt, of dat volledig exclusief zou kunnen zijn voor de Alphabet-owned portal (zoals Netflix's Beasts of No Nation).

Inhoud is koning

Een YouTube Red-abonnement van $ 9,99 per maand, dat voorlopig alleen in de VS beschikbaar is, verwijdert alle advertenties van de site en geeft leden toegang tot exclusieve inhoud van vlogging-sterren zoals PewDiePie.

Als de bronnen van de WSJ kloppen, kun je verwachten dat Hollywood-films en huis-en-stijl-programmeren ook in de toekomst zullen verschijnen - en dat zou meer mensen kunnen verleiden om maandelijks een abonnement te betalen.

Onderhandelingen bevinden zich nog in de beginfase, volgens het rapport, maar het lijkt erop dat je je moet aanmelden voor weer een andere service als je toegang wilt tot alle geweldige video-inhoud die wordt geproduceerd.

  • Beste Netflix-tv-programma's: 25 geweldige Netflix-televisiereeksen