Twee idiote kiwi-tieners worden in hechtenis genomen nadat ze de laarzen aan een 16-jarige jongen hebben gegeven, zichzelf hebben gefilmd en de beelden op internet hebben geplaatst. Het paar heeft de misdaad gepleegd omdat ze iets wilden posten op YouTube, en het verslaan van een klasgenoot leek blijkbaar de beste optie.

Het is zeker niet de eerste keer dat gewelddaden op YouTube hebben geleid tot de arrestatie van de daders. Maar het is de eerste keer dat iemand dit soort overtreding gepleegd heeft om het online te plaatsen.

"Dit is het eerste incident waarvan ik op de hoogte ben waar het specifiek is gearrangeerd en vervolgens is opgenomen en gepost. Het lijkt om twee redenen te zijn gepost: een om de overtreders enige bekendheid of straatgeluid te geven ... maar wat nog belangrijker is om het slachtoffer te vernederen, "arresterende sergeant Dave Greig zei.

"We hebben kunnen vaststellen dat alles met voorbedachten rade was bedoeld, dat het eigenlijk altijd de bedoeling was dat het werd opgenomen, het was altijd de bedoeling dat het op YouTube zou worden geplaatst," zei hij..

Idiotie

Hoe de jongens ooit dachten dat ze er ooit mee weg zouden komen, is niet bekend; het plaatsen van bewijs van aanranding op het internet komt neer op een schuldig pleidooi voor de rechtbank.

Helaas komt dit soort cyberpesten steeds vaker over de hele wereld voor. De Fransen bestrijden het probleem met wetten die iemand anders dan geaccrediteerde leden van de pers verbiedt gewelddaden te filmen .