Update 2 september: De YouTube-fooienpot is nu uitgerold in de VS, Australië, Japan en Mexico.

Officieel genaamd 'Giften van fans' laat de functie kijkers van YouTube videomakers met hun Google Wallet-account tip geven.

Een video-maker tippen is net zo eenvoudig als klikken op het nieuwe hartvormige pictogram in de hoek van een video of klikken op de knop 'Ondersteuning' op de kanaalpagina van een YouTube-maker. YouTube-kijkers kunnen ook geld sturen naar videomakers via de Android YouTube-app.

Je kunt echter alleen YouTube-videomakers een tip geven als ze hun virtuele fooienpotten hebben opgezet.

Originele rapporten in juni zeiden dat gebruikers een nummer tussen $ 1 en $ 500 moesten kiezen, maar het nieuwste woord is dat gebruikers elke hoeveelheid fooi kunnen geven die ze opgeven, zolang ze bereid zijn Google een deel te laten nemen.

Die bezuiniging is gelijk aan 5% van de totale donatie, plus nog eens 21 cent in de VS. Dat is ongeveer een kwart van het kleinste bedrag dat je wilt doneren - en zelfs dan krijgt de maker maar een schamele hoeveelheid.

Google zegt dat ondersteuning van fans voor andere landen en andere platforms - vermoedelijk iOS - binnenkort beschikbaar is.

Origineel verhaal hieronder ...

YouTube introduceert een hele reeks nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kijkers om geld te doneren aan videomakers wiens video's ze hebben bekeken.

Met de zogenaamde Tip Jar kunnen gebruikers 'wat liefde' tonen voor hun favoriete bijdrager door een bedrag tussen $ 1 (ongeveer 60p AU $ 1.06) en $ 500 (ongeveer £ 293, AU $ 531) te fooien.

De functie kan nuttig zijn voor opkomende kunstenaars op een aantal gebieden, die misschien geld willen inzamelen voor nieuwe projecten of hun advertentie-inkomsten willen aanvullen met YouTube-berichten.

Liefdadigheidsinstellingen kunnen de functie ook gebruiken om directe donaties aan te moedigen, terwijl er waarschijnlijk ook een iets meer louche element is dat hoopt te profiteren van de nieuwe functionaliteit.

Uploads van 60 fps

De nieuwe functie, aangekondigd door de nieuwe YouTube-CEO Susan Wojcicki, voegt zich bij de toevoeging van 60 fps video-uploadmogelijkheden, die gamers waarschijnlijk zullen laten werken met de hogere framesnelheid op consoles zoals de Xbox One en Sony PS4.

Wojcicki sprak donderdag op de VidCon-conferentie en kondigde ook een enorme crowdsourcingvertaling aan, waarmee kijkers clips in hun moedertaal kunnen ervaren via ondertiteling.

"Ons doel is om ervoor te zorgen dat elke video die naar YouTube wordt geüpload, in elke taal beschikbaar is", aldus de CEO.

Een paar van de nieuwe functies die de komende maanden zullen volgen, zijn interactieve overlay-kaarten waarmee kijkers direct punten kunnen kopen, zoals een Kickstarter-campagnepagina of een App Store-vermelding..

7.500 muzieknummers en geluidseffecten worden ook toegevoegd aan de bestaande royaltyvrije geluidsbibliotheek, terwijl Creator Credits toestaat dat laders rekwisieten geven aan bijdragerspagina's binnen de tags.

  • Kan dit alles helpen YouTube te herstellen van zijn 10 grootste fouten?

Via Mashable