Onderzoekers van het Fraunhofer Institute for Telecommunications hebben een manier bedacht om YouTube-video's schoner te maken.

Begin ze nog niet te betoveren over censuur, want hun inspanningen hebben niets te maken met het verminderen van het aantal tepels op ieders favoriete zelfgemaakte ondeugendheidshowcase..

De Berlijnse wetenschappers hebben een manier gevonden om het aantal digitale haperingen, glitches en hikken in YouTube-video's en andere clips op basis van het H.264 / AVC MPEG-4-formaat te verminderen, zoals Apple's iTunes-films en BBC HD-satellietuitzendingen.

Belangrijke pakketten

Digitale videoclips worden schokkerig wanneer gegevenspakketten verloren gaan, wanneer een internetknooppunt wordt overbelast of terrestrische uitzendingen worden onderbroken door een onweersbui, bijvoorbeeld.

Het Fraunhofer-instituut heeft een nieuwe coderingstechniek ontwikkeld voor H.264 / AVC, genaamd Scalable Video Coding (SVC), die extra gegevenspakketten toevoegt aan alleen de belangrijke delen van de gegevensstroom, waardoor videospelers kritieke pakketten verloren gegevens kunnen herstellen en fouten kunnen maken -vrij bekijken van zelfs High Definition-signalen.

Onderbrekingen en internet knelpunten zullen de kwaliteit van het signaal nog steeds verslechteren, maar de video mag nooit volledig bevriezen. Nog beter, de nieuwe SVC-gecodeerde clips worden automatisch uitgevoerd op alle huidige spelers en apparaten.

Fraunhofer boffins zal de nieuwe technologie presenteren op de IBC-conferentie in Amsterdam volgende week.