YouTube test een systeem waarmee gebruikers inhoud offline kunnen opnemen en ook video's kunnen downloaden naar draagbare apparaten.

De site, die beweert geluisterd te hebben naar gebruikers die 'ons vertelden dat je je favoriete video's offline wilde nemen', is begonnen met academische en algemene uploaders om te kijken of het systeem zou kunnen werken.

Krediet waar het verschuldigd is

YouTube zegt op zijn officiële blog dat de video's beschikbaar zullen zijn onder de Creative Commons-licentie zolang ze de juiste credits krijgen.

Gebruikers kunnen ook kiezen of ze hun video's gratis of tegen een prijs aanbieden in combinatie met Google Checkout, dus YouTube biedt nu een nog grotere stimulans voor beginnende filmmakers en komische wetenschappers.

Off-line campus

YouTube test gratis downloads voor universiteiten in de VS, waaronder Stanford, Duke en Berkeley, wat inhoudt dat studenten de colleges en onderzoek kunnen inhalen.

Gebruikers die offline een YouTube-actie willen, zien een downloadoptie in de linkerbenedenhoek en hebben een apart gedeelte van hun account waar ze hun aankoop kunnen volgen, a la iTunes.