Eerder deze week werd aangekondigd dat YouTube de grootte van het video-formaat heeft gewijzigd van 4: 3 naar 16: 9.

Hoewel de website beweerde dat de wijziging "de kwaliteit van de video's beter weergeeft", geloven velen dat de echte reden is om full-length films op de site onder te brengen..

YouTube vroeg om feedback over het nieuwe formaat en jongen hebben ze het gekregen. Door de honderden geplaatste reacties, zijn er een handjevol mensen die van de nieuwe, brede look houden, maar de overgrote meerderheid lijkt er een hekel aan te hebben.

'CRAP CRAP CRAP'

Verschillende gebruikers hebben erop gewezen dat het gebrek aan keuze een probleem is, terwijl 'supaslim' zegt: 'Ik vind het niet leuk.Ik heb geen breedbeeldscherm, dus alles ziet er erg krap en claustrofobisch uit. Misschien zie je kwaliteit, maar ik zie rommel. Kunnen we video's bekijken zoals we eerder deden? "

Even door een aantal van de commentaren bladeren en het is duidelijk om te zien dat ze variëren van grappig tot stom, onbeleefd.

'Shane1163' lijkt het meest boos en verklaart zijn twijfels over de verandering in de volgende (ronduit hilarische) tirade:

"WTF!?!?! CRAP CRAP CRAP KRIJG RID VAN DIE SH ** !!!!! IK HAAT HOE HET ZOEKT. ALS JE GONNA HEEFT DIE ONS EEN OPTIE GEVEN OM ER VAN TE BEREIKEN !!!!!! !!! en als het een hogere resolutie ... ZOU NIET DAT FRICKEN DE KWALITEIT VAN 640x480 VIDS BEEINDIGT!?!

"IK HOU ER NIET VAN DAT IK DE OUDE NORMALE SPELER TERUG KEER WACHT
NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HET IS STOM!!!!!"

Dus daar heb je het, het lijkt erop dat (sommige) YouTube-gebruikers bang zijn voor verandering en niet bang zijn om het te laten zien.