YouTube heeft zijn startpagina aangepast, met de nadruk erop dat je alle video's op de site kunt bekijken.

De mensen van YouTube hebben de site het afgelopen jaar aangepast, met nieuwe functies toegevoegd in maart en er was ook een startpagina-jig in april.

Deze laatste wijziging lijkt misschien een voor de hand liggende, maar met de oude homepage die lijdt onder een slecht geval van de rommel, is het verfrissend om dingen een beetje eenvoudiger te zien.

Vereenvoudigd het ontwerp

"Misschien merk je dat er vandaag iets anders uitziet in onze masthead (het bovenste navigatiegebied op de startpagina), en dat is omdat we een beetje aan het schoonmaken zijn geweest", legt het YouTube-blog uit. "We hebben het ontwerp gestroomlijnd en vereenvoudigd om zich te concentreren op de primaire ervaring van YouTube: een video bekijken."

Vervolgens legt de blog uit: "De linkerkant is gewijd aan exploratie: video's zoeken om te bekijken via zoeken en bladeren. Aan de rechterkant draait alles om de organisatie van de video's die voor jou het belangrijkst zijn: je abonnementen, je recente kijkgeschiedenis, en je eigen uploads. "

Zoals bij alle opruimacties, moet er iets gebeuren en in dit geval zijn het 'Items' met de vervolgkeuzemenu's voor land en taal nu in het voettekstje.