We naderen een tijd dat er geen digitale service zal zijn zonder dat er enige vorm van spraakbesturing aan is gekoppeld, en nu richt Google zijn aandacht op YouTube TV.

Sinds oktober vorig jaar kun je via je Google Home-luidsprekers commando's verzenden via je stembanden naar de YouTube TV-service, maar als je geen toegang hebt tot een Google Assistant-apparaat, kun je nu chatten met de streaming-technologie dienst via zijn mobiele app.

Lees meer: ​​Android Auto review

Uitrollen

De functie wordt langzaam beschikbaar gesteld aan gebruikers van de service-app. Het is een schakelbare optie op de instellingenpagina en zal zichzelf presenteren als een zwevende knop op het scherm.

Hiermee kun je opdrachten geven zoals "ga terug naar mijn laatste kanaal", of roep een bepaald kanaal op dat je wilt bekijken. Als je programma's hebt opgenomen, kun je naar die specifieke punten springen door met de app te praten en het volume regelen.

Dit wordt niet in rekening gebracht als een belangrijke update voor de app, maar wordt stilletjes toegevoegd aan de apparaten van sommige gebruikers; een speciale ondersteuningspagina is nu ook live, dus als je de update nog niet hebt ontvangen, is dat een solide teken dat het snel weer op weg is.

  • YouTube-tv-kanalen: hier vindt u alles wat u kunt bekijken