YouTube heeft een nieuwe stap gezet in de wereld van professionele videobewerking en heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de site voor het uploaden van video's.

Nu kunnen uploaders intro's en outro's voor hun films rechtstreeks op de site maken, zodat een videobewerkingssuite niet hoeft te worden geactiveerd en de talloze kredietmogelijkheden die beschikbaar zijn, moeten worden bestreden.

Tube-ular toeters en bellen

YouTube heeft langzaam maar zeker een arsenaal voor videobewerking op zijn site gebouwd, dat gebruikers een verscheidenheid aan royalty-vrije muziek, overgangen, videosjablonen en nu intro's en outro's biedt.

De reden: het probeert al jarenlang de wereld ertoe te brengen het serieus te nemen als een videosite en niet alleen als een plek vol met auteursrechtelijk beschermde inhoud en katten.

Deze pro-tools bieden de gebruikers niet alleen de video's van YouTube die net iets aantrekkelijker zijn om te bekijken, maar ook dat ze een betere videograaf naar de site kunnen trekken.

Welnu, iemand die van katten houdt, maar die op een kunstzinnige manier kan filmen, misschien met een introductie en credits.

Via TheNextWeb