Vanaf 2 mei hoef je geen van die frustrerende tekstvakken meer te sluiten die je weergave van de nieuwste video blokkeren, terwijl het bedrijf aankondigt dat het de annotatie-editor volledig zal verwijderen.

De videogigant van Google noemt een aantal redenen om zijn annotatiefunctie te vernietigen, onder meer dat hij nooit voor mobiel werkte en dat het gebruik van de functie met 70% is afgenomen sinds videomakers begonnen zijn met de (meer effectief) Functies voor kaarten en eindschermen.

Het is vermeldenswaard dat video's die vóór de deadline van 2 mei gebruikmaken van annotaties deze behouden wanneer ze op het bureaublad worden bekeken, dus dit is het moment om een ​​aantal erg irritante hot-content te maken, alleen voor de herinneringen.

'Kijkers over het algemeen houden niet van Annotaties'

Zoals gezegd, hoopt YouTube annotaties volledig te vervangen door vernieuwde versies van de bestaande en opties, beide met verfijningen op basis van gebruikersfeedback.

Eindschermen zijn relatief ongevaarlijk en gemakkelijk uit te klikken zodra een video is afgelopen - het is dat stukje aan het einde waar de gastheer smeekt om abonnees en verwijst naar links naar zijn andere video's.

Kaarten zijn echter in wezen slechts een iets minder opdringerige versie van annotaties. Ze kunnen worden gebruikt voor de gebruikelijke video- of externe links, maar kunnen ook dingen zoals polls en donatielinks bevatten.

Gelukkig hebben deze een gestandaardiseerde hoeveelheid ruimte in beslag, zwevend over de rand van de video voor mobiele gebruikers of verschijnen ze onder desktopvideo's, wat op zijn minst enigszins een opluchting moet zijn van onaangename full-video annotaties.

  • Ontdek hoe je YouTube-video's gratis kunt downloaden