In de voetsporen van Netflix en Amazon Prime, krijgt de abonnementsdienst van YouTube binnenkort een originele serie met een groot budget van zichzelf.

Step Up, een show gebaseerd op de filmfranchise die al vijf speelfilms heeft gezien, zal 10 afleveringen zien als onderdeel van het eerste seizoen, met Channing Tatum als uitvoerend producent.

YouTube is momenteel de meest bekeken VoD-service in een groot deel van de wereld, maar is het populairst als een gratis door advertenties ondersteunde service die inhoud toont van amateurvideo-producenten en kleine, onafhankelijke productiebedrijven.

YouTube Red

Step Up markeert de eerste keer dat een groot budgetprogramma is gekocht door YouTube Red voor exclusief gebruik.

De lancering van YouTube Red eind 2014 markeerde een beweging van de dienst in de richting van zijn op abonnementen gebaseerde concurrenten die - buiten Hulu - geen advertenties op hun platformen vertonen.

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid originele programmering voor de concurrerende streamingdiensten enorm gestegen, omdat ze hebben geprobeerd hun aanbod te differentiëren.

Met Step Up doet YouTube Red het argument dat mensen ervoor moeten betalen om toegang te krijgen tot programma's die nergens anders te zien zijn.

  • Bekijk onze lijst met de beste Netflix-shows

Via The Verge