YouTube heeft een nieuw initiatief gelanceerd met de naam Internet Citizens om jonge mensen in het Verenigd Koninkrijk te helpen de gevaarlijke wereld van online interactie te doorkruisen. Het initiatief neemt de vorm aan van dagdaagse workshops voor 13-18-jarigen, en wordt uitgerold in de stad Liverpool na de laatste paar weken de workshop te hebben getest.

Het is een interessante stap, gezien het feit dat meer jonge mensen dan ooit online met elkaar omgaan. Voor de meeste sociale media-accounts moeten gebruikers 13 jaar oud zijn voordat ze een account kunnen opzetten en YouTube is daarop geen uitzondering; de leeftijdsgrens is 18 jaar, maar je kunt je aanmelden om 13 uur met toestemming van de ouders.

Iedereen die dapper genoeg (of dwaas genoeg) is geweest om zich in de commentaarsectie van een YouTube-video te begeven, is bekend met de 'teenage troll' trope. En hoewel het misschien een beetje een cliché is, is het niet ongegrond.

In de echte wereld leren we over sociale interactie van onze peers en rolmodellen. Dit wordt online moeilijker, met veel interactie vanuit een geïsoleerde positie, hoe sociaal de output ook is.

Voeg daarbij het spervuur ​​van negatief (en nu en dan 'nep') nieuws, de vrijheid van anonimiteit die internet belooft, en de behoefte om erkend te worden dat zo verbonden is met de tienerbeleving en je creëert een kruitvat van slecht online sociaal wisselwerking.

Een beter web

Om te proberen de negatieve ervaring te weerleggen die online tijd doorbrengen kan, heeft YouTube het wereldwijde initiatief Creators for Change gevormd en is internetburgers de nieuwste tak van dit alles.

De syllabus van de cursus, gemaakt door de Londense anti-extremism denktank Het instituut voor strategische dialoog, zal onderwerpen behandelen, inclusief “hoe om te gaan met haatzaaien, nepnieuws, echokamers en het gebruiken van video om verschillende groepen bij elkaar te brengen”. Dus zijn gezichtspunt behandelt de ervaring voor jonge mensen die online zijn, en hoe schokkend en verwarrend dat kan zijn, evenals hoe ze het beste kunnen reageren op andere mensen en gebeurtenissen..

Gepresenteerd door de CD van Jeugden Creatief Adviesbureau Industry in the Streets Alain 'Fusion' Clapham, jeugdmentor Efe Ezekiel en YouTuber Nadir Nahdi, is de cursus blijkbaar opgegroeid “enkele positieve resultaten” in de proeffase van zijn ontwikkeling.

Volgens Fusion: “Het internet is wat we willen dat het is. Het kan een onprettige plek zijn waar mensen elkaar verkeerd begrijpen en opzettelijk misleiden. Of het kan deze geweldige plek zijn waar we elkaar kunnen delen, samenwerken, begrijpen en helpen.”

Een nobel idee inderdaad, en als deze cursus kan helpen om het internet ten goede te verbeteren, verwelkomen we het.

  • De beste gratis YouTube naar MP3 converter 2017