Het is net als de jaren '90 helemaal opnieuw, omdat het bekende Parental Advisory-label klaar is om te worden geïntroduceerd bij digitale muziek- en videoservices zoals Spotify en YouTube.

Het beste dat een deel van het decennium te danken is geweest aan het feit dat mensen internet gebruiken om naar muziek te luisteren en films te kijken, terwijl de organisatie heeft besloten "ons schema voor het digitale tijdperk bij te werken", heeft het lichaam van BPI alleen maar overgenomen..

Het ouderlijke advieslabel werd voor het eerst geïntroduceerd in CD-hoesjes in 1995 om ouders te waarschuwen dat de nieuwste pop-cd's waar hun kinderen in zaten expliciet materiaal bevatten, waaronder vloeken, gewelddadige woordwisselingen en verwijzingen naar seks - oh my!

Geoff Taylor, chief executive van de BPI, zei: "We vinden het belangrijk dat ouders dezelfde normen voor begeleiding en informatie online krijgen als ze krijgen bij het kopen van cd's of dvd's in de winkelstraat.

"We zijn onze ouderlijke adviesregeling voor het digitale tijdperk aan het updaten om ervoor te zorgen dat expliciete liedjes en video's duidelijk worden geëtiketteerd, waardoor ouders de mogelijkheid hebben om materiaal te identificeren dat mogelijk niet geschikt is voor hun kinderen."

YouTube

De verhuizing komt precies zoals YouTube is ingesteld om te investeren in Europese video-inhoud met een initiatief met de naam NextUp.

De videosite van Google geeft 20.000 euro aan 25 Europese YouTubers met partnerstatus en toegang tot een vierdaags trainingsevenement om hen te helpen hoogwaardige, in geld uit te drukken content te maken.

Via The Guardian, The Next Web