Vorig jaar oktober investeerde YouTube $ 100 miljoen (VK £ 62,9, AUD $ 95,9) in 100 nieuwe kanalen, omdat het hoopte dat het de exclusieve en originele inhoud zou uitbreiden die het kijkers bood.

Het plan omvatte nieuwe kanalen van beroemdheden zoals Madonna en Jay-Z, evenals verkooppunten zoals de Wall Street Journal en The Onion.

Ruim een ​​jaar later wil YouTube opnieuw zijn originele inhoud vergroten door een tweede ronde van investeringen aan te bieden aan een select aantal van die eerdere kanalen.

Goede investeringen

Niet alle 100 kanalen die tijdens de investering van $ 100 miljoen zijn gecreëerd, hebben uiteindelijk een groot genoeg publiek opgeleverd om meer investeringen te rechtvaardigen.

YouTube besteedde tijd aan onderzoek naar wat wel en wat niet werkte en zal uiteindelijk meer geld beschikbaar stellen voor 30-40 procent van de oorspronkelijke 100 kanalen.

De top 25 nieuwe kanalen verzamelen meer dan 1.000.000 weergaven per week, waarbij de top 33 ongeveer 100.000 abonnees heeft verdiend.

Dat soort terugkerende kijkers zal een sleutelfactor zijn bij het al dan niet ontvangen van een deel van YouTube's investeringsgeld op een bepaald kanaal.

"We hebben gekeken naar het kijkerspubliek dat ze hebben kunnen bereiken, de kosten van de inhoud, en daaruit kunnen we de kanalen bepalen die het beste rendement op onze investering opleveren", zegt Jamie Byrne, Global Head of Content Strategy van YouTube. Leeftijd.

Betaal (terug) voor het spel

Volgens de deal van YouTube met de kanalen waarin het heeft geïnvesteerd, moet het gefinancierde geld worden terugbetaald voordat de advertentie-inkomsten kunnen worden gegenereerd door de partners..

Als een kanaal bijvoorbeeld een investering van $ 1 miljoen (UK £ 630.000, AUD $ 959.000) heeft ontvangen, zou het product 50 miljoen weergaven moeten genereren bij $ 20 (ongeveer GBP £ 12, AUD $ 19) CPM (kosten per 1.000 weergaven).

Ad Age meldde dat veel van de betrokken programmeurs niet weten of die fondsen zijn terugverdiend, omdat YouTube die informatie niet heeft ontvangen.

Gezien sommige van de kanalen die ergens tussen $ 1 miljoen en $ 5 miljoen zijn verdiend voor een jaar lang exclusieve content tijdens de eerste investeringsronde, is de kans dat die fondsen worden teruggegeven voor kanalen buiten de top 25 niet erg goed.

Dat gezegd hebbende, krijgen nog meer jaar financiering om een ​​publiek beter te laten groeien, maar deze kanalen kunnen nog meer succes boeken.

Het aantal kijkers op YouTube is nu bijna 4 uur per maand, dat is 60 procent meer dan in 2011.

Hoewel kijkers nog steeds meer tijd besteden aan tv-kijken op een dag (4 uur, 38 minuten) dan YouTube in een maand, zou een dergelijke groei ertoe kunnen leiden dat YouTube in de toekomst een premièrebestemming is voor meer premium, exclusieve content en dus meer ad-dollars langs de lijn.

Via SlashGear, Ad Age