Toen YouTube het nieuwe Google+ reactiesysteem introduceerde, werd de mogelijkheid om reacties gemakkelijk te beheren vanuit de YouTube-inbox verwijderd - en het was een beetje vervelend.

Nu is die functie teruggekomen in de vorm van een nieuwe pagina voor het beheren van reacties, waarmee je opmerkingen allemaal op dezelfde plek kunt bekijken, beantwoorden en modereren.

  • Download een exemplaar van Free YouTube Download

De verhuizing van YouTube is een reactie op een aantal behoorlijk overweldigende negatieve feedback van gebruikers, waarbij meer dan 200.000 een petitiion ondertekenen tegen de integratie van Google+ met YouTube-commentaar.

Vecht de kracht

"Velen van jullie hebben ons verteld dat je je YouTube Inbox gebruikt om reacties te beheren", zei YouTube in een verklaring. "Met het nieuwe reactiesysteem dat door bewegende opmerkingen naar meldingen wordt gestuurd, was het verwijderen van deze functie wel een spelbreker."

Dat was het zeker. En daarom zei YouTube dat het de ontwikkeling van de nieuwe pagina voor het beheren van reacties, die je kunt bekijken op youtube.com/comments, 'snel kunt volgen'..

Het lost het impopulaire nieuwe reactiesysteem niet op, maar je kunt eenvoudig opmerkingen bekijken, de spammers markeren en de duimen bedenken voor je favoriete opmerkingen.

  • Is geen feest zoals een verplichte Google+ party?