YouTube moet een nieuw schema beginnen dat ziet dat de website een deel van de winst deelt die het ontvangt voor door gebruikers gegenereerde video's die populair worden.

Dit is een andere richting ingeslagen voor YouTube, dat momenteel alleen profiteert van de voordelen van eigenaren van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Het nieuwe schema betekent dat als een video waanzinnig populair wordt - dat wil zeggen degenen waarbij mensen omvallen of met een grappige stem spreken - de eigenaar van de video de gelegenheid krijgt om reclame-partners te worden.

Populariteitswedstrijd

"Deze individuele video-partnerschappen herkennen de rol die populaire, 'eenmalige' video's spelen op YouTube, en hebben ertoe bijgedragen dat veel mensen duizenden dollars per maand verdienden, omdat hun video's viral gingen en na verloop van tijd verdroegen," zei Shenaz Zack, productmanager van YouTube, in een blogpost.

"We zijn verheugd te zien hoe afzonderlijke video-partnerschappen nog meer mensen kunnen helpen geld te verdienen met hun succes op YouTube."

Tot nu toe is het plan op dit moment alleen beschikbaar in de VS, maar een internationale versie van het schema is op de kaart.

Via BBC