Met zoveel content elke dag geüpload naar YouTube, zou het een onmogelijk groot aantal mensen kosten om de inhoud van elke clip handmatig te controleren - maar het klinkt alsof YouTube denkt dat een kleinere, samengestelde video met video's voor kinderen een plausibel idee is.

Volgens een bron die spreekt met Buzzfeed, is een kinderapp die bewaakt wordt door echte mensen van vlees en bloed in plaats van gecodeerde algoritmen in de maak. Het idee is dat er niets voor uw kinderen staat voordat iemand op YouTube het de eerste keer duidelijk heeft gemaakt.

Ouders kunnen schakelen tussen de op algoritmen gebaseerde benadering en de door de mens gefilterde aanpak in een nieuwe update van de bestaande YouTube Kids-app, zegt de bron, met een verwachte lancering in de komende weken.

De kinderen zijn niet goed

Bezorgdheid over de soorten clips die YouTube voor kinderen biedt, wordt al geruime tijd uitgezonden, waarbij uploaders vaak spelen met het algoritme dat YouTube gebruikt om ongeschikte video's voor kinderen te plaatsen die er vriendelijk en gezond uitzien..

Het videoportaal heeft problemen gehad met samenzweringsvideo's die worden gefilterd in kinderkanalen en materiaal dat gewoon niet door jonge ogen mag worden bekeken. En natuurlijk is YouTube niet het enige technologiebedrijf dat te maken heeft met algoritmen die worden misbruikt voor sinistere doeleinden - of gewoon een snel geld.

We moeten afwachten wat Google en YouTube te bieden hebben, maar het lijkt erop dat er iets moet veranderen - de ouders moeten weten dat ze YouTube Kids kunnen opstarten voor hun kinderen zonder zich zorgen te maken over wat er gaat gebeuren.

  • YouTube test video-in-beeldvideo op de desktop