YouTube is de populairste video-uploadsite ter wereld, maar de populariteit lijkt in 2009 waarschijnlijk enige monetaire gevolgen te hebben.

Uit een rapport van Credit Suisse is gebleken dat de website geld vervloekt, vanwege de hoge bandbreedtekosten en het ontbreken van belangrijke advertenties.

Volgens het rapport heeft Google, de eigenaars van YouTube, aan het eind van het jaar ongeveer $ 711 miljoen (£ 476 miljoen) uitgegeven aan bandbreedte, licentie-inhoud, het delen van advertentie-inkomsten, opslag, verkoop en marketing..

De totale omzet van het bedrijf lijkt op $ 240 miljoen (£ 160 miljoen). Hoewel dit van jaar tot jaar 20 procent hoger is, laat het toch een enorm tekort van ongeveer $ 470 miljoen (£ 350 miljoen).

Advertentieproblemen

"Naar onze mening is het probleem voor YouTube in de toekomst het verhogen van het percentage video's dat kan worden gemonetariseerd (waarschijnlijk door meer deals met contentbedrijven) en om meer adverteerdersvraag te genereren door standaardisatie van advertentie-indelingen en verbeterde advertentie-effectiviteit:" Credit Suisse-analisten Spencer Wang en Kenneth Sena schreven in hun rapport.

Het probleem hierbij is het vinden van advertenties die acceptabel zijn voor gebruikers van de site. Helaas lijkt het erop dat YouTube al een kleine opstand heeft veroorzaakt in zijn recente reclamemethoden.

Evenwichtsoefening

De website Mashable meldt dat de site pre-roll-advertenties test. Op recente CBS-clips zijn 30 seconden reclame voorafgaand aan clips die slechts twee minuten lang zijn.

Gebruikers voeren hier campagne tegen op de opmerkingen van de site en verlagen de beoordeling van content met pre-rolls. Mashable heeft ook opgemerkt dat YouTube grotere banneradvertenties gebruikt.

Het juiste evenwicht vinden tussen reclame en inhoud is enorm op elke website.

Hoewel dit geen probleem was toen YouTube pas drie jaar geleden begon, is het nu legitiem geworden en ontdaan zich van ongeautoriseerde content. Google moet ervoor zorgen dat zowel zijn sponsors als gebruikers blij zijn..

Vooral met de wil van Hulu die aan zijn tenen knijpt.

Via Multichannel.com