YouTube-sensatie PewDiePie - 10 miljard kanaalweergaven, 39 miljoen abonnees en aftellen - lanceert zijn eigen mobiele app om zijn digitale rijk verder uit te breiden.

Echte naam Felix Arvid Ulf Kjellberg, PewDiePie heeft een fortuin verdiend met zijn YouTube-vlogs, die oorspronkelijk betrekking hadden op humoristische videogame-walkthroughs en sindsdien zijn uitgebreid met diverse andere gerelateerde onderwerpen.

De nieuwe app (Android, iOS) heet Legend of the Brofist en speelt op het bekende YouTube-logo van PewDiePie en saluut voor vuistpompen. Het is een vrij standaard platform met 2D-pixel, maar het is ongetwijfeld een beroep op het leger fans van de online beroemdheid.

Laten we spelen

De game bevat een groot aantal YouTube-vrienden van PewDiePie en omvat gevechten met de baas, het verzamelen van munten en zowat elke andere videogameboodschap. In plaats van te betalen voor in-app-aankopen, moet je vooraf betalen - £ 3,99 / $ 4,99.

PewDiePie's overdreven overdreven reacties spelen op de top van de actie in een voor de hand liggende poging om de chemie van zijn videokanaal te vatten - geliefd bij velen en verbijsterend voor nog veel meer.

Het kanaal van de Zweed was het meest populair in 2014 - blijkbaar verdiende hij zo'n $ 7,4 miljoen aan advertentie-inkomsten - maar als de bodem uit de vlogging-markt valt, zijn er altijd games en boeken om terug te vallen op.

  • Dit is hoe YouTube Gaming Twitch kan overtreffen