Je kunt nu sleutelwoorden kopen op YouTube, aangezien Google eindelijk zijn bekendste geldbereidingsplan toepast op de site voor het delen van video's waarvan hij de eigenaar is.

Met 'gesponsorde video's' kunnen gebruikers video's promoten door zoekwoorden te kopen. Als iemand bijvoorbeeld Britney Spears invoert, kan haar platenmaatschappij bieden op die zoekterm om ervoor te zorgen dat haar YouTube-kanaal op de eerste plaats komt, in plaats van video van haar meer ongelegen paparazzimomenten.

Google heeft de geautomatiseerde hulpprogramma's gemaakt die het bieden op de voorwaarden vereenvoudigen - en zal ongetwijfeld belangrijke inkomsten verwachten die worden gegenereerd door bedrijven die hun waren in het publieke bewustzijn willen plaatsen.

Ingewikkeld

"Achteraf gezien is het een natuurlijke overgang voor YouTube, zei Matthew Liu van YouTube tegen de lanceringsconferentie.

"We hebben er maanden aan gewerkt, de sleutel was, we wilden zeker weten dat we het goed hadden." Er zijn een hoop fijne kneepjes in het spel betrokken. YouTube is een platform voor video-discovery. We integreren al een tijdje met Google AdWords tijd, en nu zijn we op een plaats waar het kan winnen en winnen. "

YouTube heeft 80 miljoen gebruikers en het leeuwendeel van de online videomarkt, maar het genereren van geld is niet eenvoudig gebleken.

De komst van bieden op zoekwoorden zou daar verandering in kunnen brengen, vooral in combinatie met de winkellinks die Google onlangs ook op YouTube-pagina's heeft toegevoegd.