Elke YouTube-gebruiker die een melding op het auteursrecht ontvangt, wordt gedwongen een gekke cartoon bij te wonen waarin hij de fouten van zijn of haar manier laat zien, als onderdeel van een nieuwe campagne die deze week is gelanceerd door de site voor het delen van video's.

De verplichte video, getiteld YouTube Auteursrechtschool, is een moeilijk te raken animatie die laat zien hoeveel moeite een geanimeerde otter kan doen om auteursrechtelijk beschermde video in te dienen.

Daarin is een ongelukkige zeeotterpiraat genaamd Russell wanhopig om een ​​video van Bubbel, de zingende eland, te delen.

Pop quiz, hete foto

Verschillende yarrrrr-extractie video-fouten later, en Russell weet eindelijk wat hij kan uploaden (zijn eigen inhoud) en wat hij niet kan (iets anders).

YouTube wil auteursrechterlijke rechtszaken graag voorkomen en heeft een streng proces voor het verwijderen van niet-geautoriseerde inhoud, evenals besturingselementen voor auteursrechteigenaren om gemakkelijk een overtreding te kunnen claimen.

Om ervoor te zorgen dat ondeugende auteursrechtschenders de video daadwerkelijk doornemen, is er ook een korte test aan het einde.

Via Mashable