YouTube is eindelijk terug op de Amazon Echo Show na een afwezigheid van ongeveer twee maanden nadat Google de toegang heeft uitgeschakeld, daarbij verwijzend naar schendingen van de servicevoorwaarden.

Destijds beweerde Google dat het apparaat een 'gebroken gebruikerservaring' heeft gemaakt, wat een afkorting lijkt te zijn van de manier waarop de Show je oorspronkelijk niet toestond deel te nemen aan secundaire YouTube-activiteiten zoals het delen van afspeellijsten.

Lees meer: ​​Google Home

Oh, en het heeft oorspronkelijk advertenties uitgeschakeld. Voel je vrij om de stukjes bij elkaar te zetten.

Dus ja, het is terug. Helaas, zoals VoiceBot laat zien, is het een duidelijk minder ... mooie ervaring.
In wezen lijkt het erop dat Amazon voldoet aan de Servicevoorwaarden van Google door alleen de aangepaste YouTube-interface van de Show te vervangen voor afzonderlijke video's met een scherm dat de standaard YouTube-startpagina toont zoals je die op een desktopbrowser ziet.
Sommige gebruikers meldden dat video's niet langer uitbreiden naar volledig scherm, maar dat is blijkbaar niet het geval. Zeg gewoon 'Alexa, zoom in' tijdens het afspelen van een video en het zou goed moeten werken.

Van de positieve kant, de oude interface blijft in een of andere vorm wanneer je alleen maar naar nieuwe video's zoekt, en je kunt nog steeds spraakopdracht 'scrol rechts' gebruiken om extra video's te bekijken.

En zij brachten vrienden mee

Amazon heeft een verklaring vrijgegeven aan VoiceBot waarin wordt aangekondigd dat de terugkeer van YouTube ook ondersteuning biedt voor sommige andere videodiensten.

"We zijn verheugd om klanten de mogelijkheid te bieden om nog meer video-inhoud te bekijken van bronnen zoals Vimeo, YouTube en Dailymotion op Echo Show. Meer videobronnen zullen in de loop van de tijd worden toegevoegd."

Wat betekent dat ze waarschijnlijk ook op dezelfde manier worden weergegeven. Aan de andere kant maakt de terugkeer van YouTube de Echo Show opnieuw een aantrekkelijk vooruitzicht voor een Black Friday-aankoop.
We voorspellen dat Amazon het apparaat uiteindelijk zal aanbieden als onderdeel van zijn Black Friday-deals, dus kijk TechRadar voor updates.

  • Dit zijn de beste Bluetooth-luidsprekers van het jaar