Hoeveel inhoud van YouTube is voor jou de moeite waard?

Dat is misschien een vraag die kijkers zich de komende maanden moeten stellen, omdat de site voor het delen van video's zich naar verluidt voorbereidt om ooit in het tweede kwartaal van 2013 betaalde abonnementen voor individuele kanalen te lanceren..

AdAge meldde dinsdag dat het sprak met "meerdere mensen" die bekend zouden zijn met de betaalde abonnementen van YouTube.

Volgens hen heeft YouTube al enkele contentproducenten gevraagd om aanvragen in te dienen om pay-to-view-kanalen te maken. Toegang tot de eerste van deze nieuwe content-ruimtes kost ongeveer tussen $ 1 en $ 5 (VK £ 0,63 - £ 3,17, AU $ 0,96 - $ 4,78) per maand.

Dit is interessant

Er is nog geen bericht over welke kanalen in de eerste pay-to-watch-golf vallen en op dit moment wordt het hele project als een 'experiment' beschouwd.

AdAge merkte op dat YouTube, naast shows die zijn uitgesplitst naar afleveringen, overweegt te betalen voor zaken als live evenementen en zelfhulp en financiële adviesshows, evenals oudere inhoudsbibliotheken.

Bedrijven die al een YouTube-volgsysteem hebben gebouwd - zoals Machinima, Maker Studios en Fullscreen - zouden naar verluidt een van de bedrijven zijn waarop YouTube zal vertrouwen voor inhoud terwijl ze ook partners buiten de huidige kring verkennen..

Een aankondiging betreffende het nieuwe programma zou kunnen komen tijdens de Digital Content New Fronts-conferentie in april, aldus een van de bronnen van de publicatie.

Maar niet nieuw

Het idee van betaalde YouTube-abonnementen is niets dat we nog niet eerder hebben gehoord: CEO Salar Kamangar zei in 2012 verschillende keren dat het bedrijf de service heeft overwogen, terwijl een YouTube-woordvoerder dinsdag aan TechRadar vertelde dat het idee sinds 2011 rondzwom.

In juni 2012 bood Kamangar aan om toegang tot 'professioneel' gemaakte inhoud als mogelijkheid in rekening te brengen.

"Het is iets dat erg belangrijk is voor veel van onze beste bestaande videomakers en voor diegene die vandaag niet op YouTube staan, dus we praten heel serieus en we denken er heel zorgvuldig over na," zei Kamangar bij de tijd.

Het YouTube-hoofd raakte ook het abonnementsmodel in januari 2012, en bood manieren om dit te laten werken, terwijl hij ook zijn opmerkingen temperde door te stellen dat YouTube geen producten had om aan te kondigen.

En hoewel Kamangar een jaar geleden specifiek werd, zeiden gebruikers dat ze zich konden abonneren op individuele yogakanalen, bijvoorbeeld, het bedrijf speelt nog steeds zijn kaarten dicht bij het vest.

"We hebben lang volgehouden dat verschillende inhoud verschillende soorten betalingsmodellen vereist", zei de woordvoerder van YouTube in een verklaring aan TechRadar.

"Het belangrijkste is dat, ongeacht het model, onze makers op het platform slagen. Veel van onze makers van inhoud denken dat ze baat zouden hebben bij abonnementen, dus daar kijken we naar."

De vraag is echt niet of YouTube betaalde abonnementen voor kanalen zal lanceren, maar wanneer. Als het rapport van dinsdag te geloven is, kan het antwoord volgend seizoen komen.