Google Play Music is ingesteld om uiteindelijk te combineren met YouTube om een ​​nieuwe muziekdienst te maken genaamd YouTube Remix, volgens rapporten.

Als dit klopt, brengt dit jaren aan geruchten de ronde dat Google YouTube zou gebruiken als belangrijkste kanaal voor muziek luisteren, iets wat het heeft geprobeerd met zijn YouTube Red-abonnementsservice die beschikbaar is in een handvol landen, waaronder de VS, Australië, Mexico en Nieuw Zeeland.

Er is altijd gedacht dat als Google een legitieme manier zou vinden om Google Play Music samen te voegen met YouTube, het dan over een definitief muziekplatform zou beschikken, een platform dat zou trouwen met audio en beeld dat de anderen niet hebben kunnen doen.

Jarenlange juridische ruzie met verschillende muzieklabels heeft er echter voor gezorgd dat het voor Google moeilijk was om een ​​manier te vinden om een ​​dergelijk platform te maken.

Aangezien YouTube een beetje een wildwest was voor muziekvideo's, met veel video's zonder licentie op de site in de beginjaren, is het begrijpelijk dat Google de tijd heeft genomen om ervoor te zorgen dat alle houders van rechten dit plan ondersteunen. Het heeft ook meer muziekvideo's op YouTube opgeleverd, met deals zoals die met Vevo die de muziek inhoud versterkt.

Muziek afspelen, opnieuw gemengd

DroidLife, dat het verhaal brak, heeft een verklaring van Google waarin Play Music wordt aangehaald en YouTube heeft nu een nauwere band, met vermelding van: “We hebben eerder de combinatie aangekondigd van de productteams van YouTube Music en Google Play - muziek is erg belangrijk voor Google, dus het is van cruciaal belang dat we een aanbieding hebben die voldoet aan de behoeften van consumenten en artiesten.

“Niets verandert voor gebruikers van vandaag en we zullen u hiervan op de hoogte stellen voordat er wijzigingen worden aangebracht.”

Google Play Music is in 2011 gelanceerd met de schitterende USP waarmee gebruikers 50.000 van hun eigen nummers naar het platform kunnen uploaden om te streamen wanneer ze maar wilden. Dit gaf gebruikers op dat moment een manier om van fysieke schijven naar de cloud te gaan. Dit was een stap verder dan wat Apple bood, dat offline luisterde met iTunes, verbonden met een computer en een iPhone / iPod.

Sindsdien is de opkomst van Spotify echter seismisch in de streamingindustrie. Het heeft Apple ertoe aangezet Apple Music en andere kleinere diensten zoals Deezer te creëren om te innoveren met dingen als gepersonaliseerde afspeellijsten.

Google Play Music doet dit ook, maar de hype rondom het platform is op zijn best matig.

Als het is gelukt om een ​​echte YouTube / Play Music-hybride te maken die beschikbaar is voor iedereen - het was dit jaar een nieuwe muziekdienst aan het uitrollen bij SXSW - en het is niet beperkt zoals YouTube Red, dan zou dat best kunnen zijn wat nodig is om de Spotify te bestrijden verspreiding.

  • Dit zijn de beste luidsprekers om muziek nu te streamen

Via het volgende web