YouTube lanceerde deze week eindelijk zijn herontwerp van de videopagina, alleen om de site te laten verdwijnen en vervangen door de woorden: "Sorry, er is iets misgegaan." Een team van hoog opgeleide apen is verzonden om deze situatie aan te pakken. "

Toen het eenmaal weer operationeel was, werd het nieuwe, vereenvoudigde ontwerp onthuld. De belangrijkste wijzigingen zijn met de videobediening, het beoordelingssysteem en nieuwe opslagopties.

Het is nu gemakkelijker om de grootte te kiezen waarop je je video wilt bekijken, waarbij YouTube zegt dat het de kwaliteit van de video zal optimaliseren, afhankelijk van de grootte die je kiest.

Er is ook een extra knop om de video breder te maken als je dat wilt.

Grootste ooit herontwerp

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is het vijfsterrenbeoordelingssysteem gedumpt ten gunste van een Facebook-stijl als leuk / niet leuk.

Het is ook gemakkelijker om video's op te slaan in uw favorieten en deze naar anderen te verzenden. Dit komt omdat YouTube de volgende opties heeft toegevoegd: Opslaan in Favorieten, Opslaan in een bestaande afspeellijst, Maak een nieuwe afspeellijst om te bewaren.

"Deze nieuwe makeover van de videopagina is een van de grootste herontwerpen in de YouTube-geschiedenis - en we willen graag dat YouTube een betere plek wordt voor jou en je inhoud", zei YouTube over de make-over.

Eén ding dat het ook heeft aangekondigd, is nieuw voor april en is een 'Textp'-kwaliteitsoptie. Hiermee worden video's geconverteerd naar tekst en wordt de site $ 1 per minuut in bandbreedte opgeslagen.

Je zou een dwaas moeten zijn om het niet uit te proberen.