YouTube heeft deze week een nieuwe wijziging op zijn website aangekondigd, inclusief breedbeeldvideo's (16: 9). Voordat deze kleine maar belangrijke wijziging plaatsvond, speelden alle video's op de site in het eenvoudige oude 4: 3-formaat.

De wijziging werd aangekondigd op YouTube's blog en luidde: "We breiden de breedte van de pagina uit naar 960 pixels om de kwaliteit van de video's die je maakt beter weer te geven en de schermen die je gebruikt om ze te bekijken.

"Deze nieuwe, bredere speler heeft een breedbeeldverhouding die hopelijk een schonere, krachtigere kijkervaring biedt."

Brede jongen

Hoewel het misschien niet zo'n enorm verschil lijkt - het kijken naar de nieuwste video van Katy Perry in grootformaat gaat niet echt opwinden - het bewijst wel dat YouTube begint zaken te doen als het gaat om het streamen van lange films.

Er is echter een probleem met het nieuwe formaat. Op dit moment kunnen de 16: 9-video's niet worden ingesloten op websites van derden. In plaats daarvan moet iedereen die YouTube-inhoud wil hosten zich tevreden stellen met het normale formaat.

Vorige maand kondigde YouTube aan dat het langspeelfilms zal streamen, met MGM aangekondigd als het eerste distributiebedrijf dat partner is van de site.