YouTube begint 'premium music videos' uit haar Britse site te trekken nadat onderhandelingen over een nieuwe deal met de Performing Rights Society (PRS) zijn mislukt.

Sprekend op de officiële blog, zei Patrick Walker, directeur van Video Partnerships, Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor YouTube, dat de gesprekken tussen de twee bedrijven waren mislukt nadat de gesprekken over een hernieuwde deal eindigden met de beschuldiging van de PRS om te veel geld te vragen en te geheimzinnig zijn.

Hij zei: "Onze eerdere licentie van PRS for Music is verlopen en we zijn tot nu toe niet in staat geweest om tot een overeenkomst te komen om deze te vernieuwen op voorwaarden die voor ons economisch duurzaam zijn.

"Er zijn twee obstakels bij deze onderhandelingen: prohibitieve licentiekosten en gebrek aan transparantie.

belemmerend

"PRS vraagt ​​ons nu om vele, vele malen meer te betalen voor onze licentie dan voorheen.De kosten zijn eenvoudigweg prohibitief voor ons - onder PRS's voorgestelde voorwaarden zouden we bij elke playback aanzienlijke bedragen verliezen."

Hij zei ook dat het lichaam niet bereid was YouTube te laten weten welke liedjes expliciet onder de overeenkomst vielen, zodat de contenthost die video's kon identificeren - iets dat Walker vergeleken met 'het kopen van een lege CD zonder te weten welke muzikanten er op staan'.

Het verwijderen van video's gebeurt de komende dagen, waarbij een nummer al ontoegankelijk is voor mensen met Britse IP-adressen.

De onderhandelingen worden voortgezet en het is waarschijnlijk iets dat YouTube eerder dan later wil oplossen om de relatie met de platenlabels te behouden.

Via het officiële YouTube-blog