Of je VR-opstelling nu een speciale Oculus Rift-ruimte is of alleen een webbrowser en een muis, een van de beste plaatsen om 360-graden video-inhoud te vinden, is YouTube, en het platform heeft net een aantal nieuwe functies geïmplementeerd om uploaders betere feedback te geven over hun clips.

YouTube introduceert heatmaps in VR die laten zien waar kijkers naar kijken terwijl de actie zich ontvouwt - als je de optie hebt om overal in een 360 graden-bol te kijken, is dat handig voor uitgevers die zich zorgen maken dat de beste momenten worden genegeerd . De functie gaat nu live voor VR-video's met meer dan 1.000 weergaven.

"Wanneer u inhoud in VR maakt, is het handig om te weten waar uw kijkers op [...] zijn gericht met heatmaps, zodat u precies kunt zien welke delen van uw video de aandacht van een kijker trekken en hoe lang ze naar een video kijken. specifiek onderdeel van de video ", legt YouTube uit in een blogpost.

Het grotere plaatje

Verrassend genoeg stellen veel kijkers volgens YouTube hun hoofd niet bij het bekijken van VR-inhoud en wordt gemiddeld 75% van de kijktijd besteed aan het kijken naar de 90 graden clips aan de voorkant. Als je iets buiten het podium hebt, kun je beter een hint geven dat mensen zich moeten omdraaien.

Hoe boeiender een scène is, des te waarschijnlijker is het dat mensen de volledige 360-gradenweergave zullen verkennen, zegt YouTube. Als je je eigen VR-films maakt, is een ander advies het gebruik van "markeringen en animaties" om de aandacht te vestigen op de verschillende delen van een scène.

  • Over de hele wereld in 80 VR-ervaringen

Contentmakers moeten ook rekening houden met catering voor verschillende apparaten, adviseert YouTube, omdat gebruikers die kijkers zoals Google Cardboard gebruiken meestal een paar seconden nodig hebben om zich aan te passen aan hun nieuwe VR-wereld.

Als je VR-video's met meer dan 1.000 weergaven maakt, worden de nieuwe heatmaps weergegeven in het gedeelte Analytics van je YouTube-dashboard. Als je tevreden bent om ze te bekijken, ga dan naar het officiële YouTube VR-kanaal - als je geen virtual reality-viewer bij de hand hebt, kun je klikken en slepen met je muis op het bureaublad of je telefoon verplaatsen rond als je kijkt op een mobiel.