YouTube begint aan een gedurfde nieuwe strategie met betrekking tot de originele inhoud, waarbij het videoplatform van Google is ingesteld om gebruikers gratis, door advertenties ondersteunde versies van hun YouTube Originals-shows te bieden, zoals gerapporteerd door Variety.

Hoewel voorheen alleen beschikbaar als onderdeel van een betaalde abonnementsservice, zullen YouTube Originals (zoals de absoluut fantastische Cobra Kai) beschikbaar worden gesteld met advertenties verspreid in 2019 - geen YouTube Premium-abonnement vereist.

“Aangezien we naar 2019 kijken, zullen we blijven investeren in scripted programming en shift om onze YouTube Originals-advertentie te ondersteunen om te voldoen aan de groeiende vraag naar een meer wereldwijde fanbase,” zei een woordvoerder voor YouTube.

De verklaring ging verder, “Deze volgende fase van onze originele strategie zal het publiek van onze YouTube Original-makers vergroten en adverteerders voorzien van ongelooflijke inhoud die de YouTube-generatie bereikt.”

Meer zoals YouTube 'Freemium'

Het tweede deel van de YouTube-verklaring suggereert dat er meer aandacht zal zijn voor de content van bekende makers en minder voor scripts die in de toekomst zullen worden vertoond, iets wat door Hollywood Reporter wordt herhaald, dat een "serieuze budgetreductie" achter de schermen meldt.

Dat gezegd hebbende, is het goed om te weten dat YouTube de gescripteerde shows nog niet helemaal de rug heeft toegekeerd, met een tweede seizoen van Cobra Kai al in de maak, samen met een aantal andere projecten, waaronder de bloemlezing-serie Weird City, geproduceerd door Jordan Peele (Get Out) en Impulse van Doug Liman (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity).

Volgens Variety blijven degenen die zich abonneren op YouTube Premium ad-free en offline video's ontvangen op het gehele platform, YouTube Music Premium, en de toegevoegde bonus van vroege toegang tot de originele en exclusieve content in de nabije toekomst.

  • YouTube is begonnen met het toevoegen van gratis, door advertenties ondersteunde films