Voorafgaand aan het Content ID-systeem van YouTube was de website voor het delen van video's een beetje een wilde westen van illegale inhoud. YouTube vertrouwde op kijkers met adelaars (meestal de auteursrechthouders zelf) die illegaal gekopieerde inhoud opmerken om het te kunnen verwijderen.

Content ID heeft dit allemaal veranderd en betekent nu dat illegale inhoud een zeldzaamheid is in de service, omdat het systeem toestaat dat auteursrechtelijk inbreukmakende inhoud automatisch wordt gedetecteerd en verwijderd.

Nu heeft een persoon met de naam Thuy Pham een ​​slimme manier gevonden om Content ID te omzeilen: door films te uploaden als onderdeel van een 360 ° -video.

Pirate romcoms

Een voorbeeld van een film die op deze manier is geüpload, vindt u hieronder. Het is een volledige video van de Disney Movie High School Musical 3 2008.

Aan drie kanten van de video bevindt zich een stilstaand beeld uit een andere 360 ​​° -video van drie dansers in een studio, maar aan de ene kant is er een video op volledig scherm van de film zelf in zijn geheel.

De kwaliteit is niet geweldig, en de audio lijkt erop te zijn toegepast om te voorkomen dat deze wordt gevangen door de audioherkenningsfunctionaliteit van Content ID, maar de film is nog steeds te bekijken op dezelfde manier als een bootleg VHS.

Het is moeilijk om te zien dat veel mensen films kijken op deze manier terwijl The Pirate Bay online blijft bestaan ​​ondanks het feit dat er al jarenlang legaal wordt gevochten, maar het is een interessante fout in Content ID die door Google moet worden aangepakt.

  • Gaan we op weg naar een tweede tijdperk van massale tv-piraterij?

Via: Quartz