YouTube en Warner Music hebben hun licentiemisdachten eindelijk opzij geschoven en komen met een deal waarin muziekvideo's de populaire videosite opnieuw vullen, volgens rapporten.

AdAge heeft onthuld dat twee nog niet eerder genoemde leidinggevenden hebben aangekondigd dat de deal is afgerond, met als enige dat de procedure wordt tegengehouden door papierwerk.

Afspraak of geen afspraak

Het is negen lange maanden geleden dat YouTube muziekvideo's van Warner Music presenteerde.

De spuug, die zich concentreerde rond een licentiedeal die verliep en niet werd verlengd, heeft ertoe geleid dat artiesten zoals Green Day, Madonna en REM niet officieel op YouTube zijn gezien.

Dit is goed nieuws voor YouTube. Eerder deze maand slaagde de site erin om een ​​deal te sluiten met de PRS (Performing Rights Society) voor muziek royalty's.

Meer muziek

Warner is ook bezig met het ondertekenen van een online muziek deal met website Vevo. Het nog te lanceren webportaal is het geesteskind van Google en Universal, waarbij beide bedrijven de hoop hebben dat "Vevo de meest overtuigende premium videocontent en -services aan 's werelds grootste online video-publiek zal aanbieden."

Er is nog steeds geen woord als Vevo zal starten.

Via AdAge