Google introduceert zijn Android-koppelingsfunctionaliteit YouTube op tv voor tal van nieuwe Smart TV's op CES 2013. Het beste van alles is dat er geen extra hardware nodig is.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat nieuwe televisies van de fabrikanten LG, Panasonic, Bang & Olufsen en Sony YouTube op tv zullen ondersteunen zonder dat er extra hardware zoals een Google TV-box nodig is.

Met deze functie kunnen gebruikers een Android-smartphone of -tablet koppelen aan een televisie om video's te streamen op een groter scherm terwijl ze het Android-apparaat als afstandsbediening gebruiken. Het Android-apparaat kan worden gebruikt om naar de volgende video te bladeren terwijl er een wordt afgespeeld op de tv of om zelfs een reeks video's in te stellen.

Android-gebruikers met een Google TV-box kunnen al gebruikmaken van de streamingfunctie via een update van de Andriod YouTube-app die in november is gelanceerd.

Tot ziens, doei Google TV box

Hoewel LG, Panasonic, Bang & Olufsen en Sony de eerste fabrikanten zijn met compatibele smart-tv's op CES 2013, zijn er het hele jaar door meer onderweg.

Google zegt dat compatibele smart-tv's ook worden geproduceerd door Phillips, Samsung, Sharp, Toshiba en Western Digital, die later in het jaar van start zullen gaan.

Vorige maand lanceerde LG de aankondiging en onthulde zijn nieuwe Google TV-uitgeruste GA6400 en GA7900 die debuut zullen maken op CES.

Google vermeed het gebruik van de term Google TV in de aankondiging, dus reken niet op alle functies van Google TV om deel uit te maken van de nieuwe televisies. In plaats daarvan kondigt Google alleen de YouTube-on-tv-functie aan voor de nieuwe apparaten.

De geheimen van LG zijn al uit, maar we zullen nog steeds moeten wachten tot CES voor de volledige skinny op alle nieuwe tv's die worden getoond.