YouTube heeft aangekondigd dat een lite-versie van de website een bètaversie heeft, waarmee de functies die beschikbaar zijn op de site worden bijgesneden om video's sneller te laten laden.

Met de codenaam 'Feather' geeft de nieuwe landingspagina volgens YouTube 'een gebruikerservaring die erop gericht is dingen simpel te houden en de video's snel te laden en te spelen'.

Hoewel het momenteel in TestTube is - de plaats waar YouTube nieuwe producten test - zal de site ernaar streven het op grotere schaal beschikbaar te maken als de acceptatie omhoog gaat en de latentie verbetert.

Opt-in beta

Als je 'Feather' zelf wilt uitproberen, is er een aanmeldingspagina voor aanmelden voor aanmelden. Op de pagina is er een waarschuwing dat niet alle video's binnen de Feather-versie van de site zullen werken.

Met de vingers gekruist werkt het, omdat het vermogen om een ​​naadloze YouTube-ervaring te hebben over zelfs de apparaten met het laagste vermogen geweldig klinkt. En als dit een beetje minder paginameubilair met zich meebrengt, is dit ook iets dat meer dan welkom zou zijn.