Een staat in Australië heeft de toegang tot YouTube van binnen zijn scholen verbannen. Het veto in het zuiden van Victoria is de laatste in een stortvloed van verboden schoolkinderen die de toegang tot bepaalde websites op scholen over de hele wereld verbieden..

In Amerika worden pogingen ondernomen om het gebruik van sociale netwerksites - en zelfs Wikipedia - te verbieden op scholen. Een reeks gevallen waarin kinderen over hun leeftijd logen, oudere mannen ontmoetten op sociale netwerksites en uiteindelijk seksueel werden misbruikt, wat leidde tot de anti-sociale netwerkbeweging.

Het was het incident waarbij een groep van 12-jarige schooljongens een geestelijk zieke 17-jarige meisje seksueel misbruikte en martelde, het filmde en op YouTube plaatste, dat leidde tot het Australische verbod.

De minister van Onderwijs van de Aussie, Jacinta Allen, die in Victoria woont waar het incident plaatsvond, zei eerder vanmorgen dat alle 1600 staatsscholen in de staat voor onbepaalde tijd geblokkeerd zouden zijn om YouTube te bezoeken..

"De regering van [de overheid] heeft pesten in scholen nooit getolereerd en deze nultolerantiebenadering strekt zich uit tot de online wereld", zei ze..

"Alle studenten hebben het recht om te leren in een veilige en ondersteunende leeromgeving - dit omvat het zo veilig en productief mogelijk maken van de ervaringen van studenten over de virtuele wereld van leren."