Google heeft YouTube Go gelanceerd, een app die is ontworpen voor mobiele gebruikers in gebieden met een slechte wifi-connectiviteit en gegevensdekking waarmee ze YouTube-video's kunnen bekijken zonder zich zorgen te hoeven maken over kosten of het vinden van een solide verbinding.

De app werd voor het eerst aangekondigd in de tweede helft van 2016 op Google's Google for India-evenement in New Delhi, waar het bedrijf beloofde dat het beschikbaar zou worden “begin volgend jaar.”

YouTube Go heeft dezelfde strekking als gestripte back-apps zoals Facebook Lite, omdat het specifiek is ontworpen voor het ontwikkelen van markten waar internettoegang traag en onbetrouwbaar is.

Kijk zonder zorgen

Om gebruikers te helpen gegevens op te slaan, biedt de app de mogelijkheid om video's meteen te bekijken of ze te downloaden om ze later op een lagere kwaliteit te bekijken.

Om u te helpen bepalen welke kwaliteit video voor later wordt gedownload, geeft de app aan hoeveel geheugen beschikbaar is op uw telefoon en hoeveel ruimte een video inneemt in verschillende resoluties..

Je kunt zelfs video's met andere YouTube Go-gebruikers delen via Bluetooth om sociaal gebruik van het platform aan te moedigen zonder gegevens te gebruiken.

Als je kunt vertrouwen op reguliere wifi-verbindingen of als je een onbeperkt data-abonnement hebt, zal YouTube Go waarschijnlijk niet zo nuttig voor je zijn, vooral als je de voorkeur geeft aan streams van hoge kwaliteit. Als u echter datakosten heeft om er achterdochtig op te zijn, kan dit handig zijn en is de mogelijkheid om inhoud offline te delen altijd handig.

Op dit moment is YouTube Go alleen officieel beschikbaar om te testen in de Indiase Google Play Store, maar je kunt het installatieprogramma ook vinden op APK Mirror als je het wilt uitproberen.

  • Via Android Police
  • YouTube neemt Facebook Live op zich met mobiele livestreaming