YouTube heeft aangekondigd dat het zijn mobiele website opnieuw heeft gelokaliseerd en betere toegang tot de site voor het delen van video op smartphones heeft geboden.

Gebruikers hebben sinds 2007 toegang tot een rudimentaire versie van YouTube via de mobiele telefoon, maar de komst van smartphones betekent betere browsermogelijkheden.

In een blogpost zei Dwipal Desai, YouTube Product Manager over de nieuwssite: "Aangezien steeds meer mensen de browser op hun smartphones gebruiken voor het controleren van e-mail, het bezoeken van websites en zelfs het bezoeken van YouTube, willen we ervoor zorgen dat we zorg voor de best mogelijke YouTube-ervaring in uw mobiele browser.

"Vandaag hebben we een nieuwe mobiele website uitgebracht die specifiek is ontworpen voor toegang tot YouTube op smartphones met geschikte browsers, telefoons zoals de iPhone, G1 en Palm Pre."

Speciaal ontworpen

Hij vervolgt: "Ga eenvoudig naar youtube.com vanaf je mobiele telefoon en je wordt naar een nieuwe website gebracht die speciaal voor jouw apparaat is ontworpen.

"U kunt zich aanmelden bij uw account, uw favorieten bekijken en nieuwe video's snel en eenvoudig ontdekken en delen met iedereen die u maar wilt. Het is onderdeel van onze missie om de best mogelijke YouTube-ervaring voor u te creëren, ongeacht of u de site op uw computer gebruikt. in je woonkamer of onderweg. "

Hoewel de site is opgezocht voor de meer populaire smartphones, worden niet alle draagbare apparaten voorzien, met opmerkingen op de blog die suggereren dat PSP-gebruikers nog steeds geen fatsoenlijke toegang tot de site kunnen krijgen.